- ANNONS -

Pajdeg:

5 dl vetemjöl

1 tsk salt

125 g margarin

5–7 msk kallt vatten

Fyllning:

3 dl kokt pumpa, till exempel Grey Ghost

2,5 dl socker

0,5 tsk salt

1,5 tsk kanel

1 tsk ingefära

0,5 tsk muskotnöt

0,5 tsk malda nejlikor

4 ägg

5 dl mjölk

Gör så här:

Koka pumpan. Dela den i stora bitar och ta bort kärnorna. Lägg i en stor gryta med bara lite vatten och koka (ånga) tills pumpan är mjuk. Slå av vattnet och låt svalna. Pumpan kan nu lätt gröpas ur med en sked. Låt pumpamassan rinna av ordentligt.

Blanda ihop pajdegen, gärna i en matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform med den.

Mixa den kokta pumpan tillsammans med kryddorna till en jämn smet, med matberedare eller mixerstav. Tillsätt ägg och mjölk och häll i den klädda pajformen. Grädda i 200 grader i ca 50 min.

Lisa Ising är trädgårdsjournalist och författare och medverkar regelbundet i ledande trädgårdsmagasin i Sverige och övriga nordiska länder. I sin bok ”Trägårdslegender” sammanfattar hon svensk modern trädgårdskultur och presenterar våra största trädgårdsprofiler, deras filosofi och gröna livsverk. Både i artikel- och bokform vill Lisa Ising förmedla en kreativ och tillåtande syn på trädgård som inkluderar människor, djurliv och den vilda naturen. Växter och odling är ett livslångt intresse och hon är bland annat initiativtagare till Slottsträdgården i Malmö, ett av Sveriges första stadsodlingsprojekt som 20-årsjubilerar i år. Trädgården är numera en välkänd attraktion och inspirerar trädgårdsintresserade i både teori och praktik. Lisa Ising bor i Lund med en vildvuxen trädgård från 1920-talet med äppelträd, buxbomshäckar – och mängder av vårlökar. Senaste projektet är odlingsförsök med kiwi och restaureringen av en äng.