Pumpkin pie

Foto: Jean Beaufort
Pajdeg:5 dl vetemjöl1 tsk salt125 g margarin5–7 msk kallt vatten Fyllning:3 dl kokt pumpa, till exempel Grey Ghost2,5 dl socker0,5 tsk salt1,5 tsk kanel1 tsk ingefära0,5 tsk muskotnöt0,5 tsk malda nejlikor4 ägg5 dl mjölk Gör så här:Koka pumpan. Dela den i stora bitar och ta bort kärnorna. Lägg i en stor gryta med bara lite vatten och koka (ånga) tills pumpan är mjuk. Slå av vattnet och låt svalna. Pumpan kan nu lätt gröpas ur med en sked. Låt pumpamassan […]
För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Lisa Ising

Lisa Ising är trädgårdsjournalist och författare och medverkar regelbundet i ledande trädgårdsmagasin i Sverige och övriga nordiska länder. I sin bok ”Trägårdslegender” sammanfattar hon svensk modern trädgårdskultur och presenterar våra största trädgårdsprofiler, deras filosofi och gröna livsverk. Både i artikel- och bokform vill Lisa Ising förmedla en kreativ och tillåtande syn på trädgård som inkluderar människor, djurliv och den vilda naturen. Växter och odling är ett livslångt intresse och hon är bland annat initiativtagare till Slottsträdgården i Malmö, ett av Sveriges första stadsodlingsprojekt som 20-årsjubilerar i år. Trädgården är numera en välkänd attraktion och inspirerar trädgårdsintresserade i både teori och praktik. Lisa Ising bor i Lund med en vildvuxen trädgård från 1920-talet med äppelträd, buxbomshäckar – och mängder av vårlökar. Senaste projektet är odlingsförsök med kiwi och restaureringen av en äng.

Mer läsning: