Pajdeg:
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
125 g margarin
5–7 msk kallt vatten
Fyllning:
3 dl kokt pumpa, till exempel Grey Ghost
2,5 dl socker
0,5 tsk salt
1,5 tsk kanel
1 tsk ingefära
0,5 tsk muskotnöt
0,5 tsk malda nejlikor
4 ägg
5 dl mjölk
Gör så här:
Koka pumpan. Dela den i stora bitar och ta bort kärnorna. Lägg i en stor gryta med bara lite vatten och koka (ånga) tills pumpan är mjuk. Slå av vattnet och låt svalna. Pumpan kan nu lätt gröpas ur med en sked. Låt pumpamassan rinna av ordentligt.
Blanda ihop pajdegen, gärna i en matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform med den.
Mixa den kokta pumpan tillsammans med kryddorna till en jämn smet, med matberedare eller mixerstav. Tillsätt ägg och mjölk och häll i den klädda pajformen. Grädda i 200 grader i ca 50 min.