hej@naturochtradgard.se

Sök

10 odlingsvärda pumpor enligt Louis Lehmann

Foto: Pernilla Bergdahl

Här kommer tips om tio pumpor från Louis Lehmann, en agronom från Kalifornien som experimenterat sig fram med inte minst amerikanska sorter i svensk jord. Grey GhostZon 1–3Vacker pumpa med spännande blå-grå färg. Köttet är fint och fast, lämpligt till exempelvis paj. Hög avkastning och utmärkta matpump-or. En öppet pollinerade sort är Sweet Meat. (C. maxima)Utvecklingstid: 100 dagar.Vikt: 5–6 kilo.Special ExportZon 1–3Mörkgrön så kallad Kabocha-pumpa med söt smak. Bra till gratänger. Jämn storlek med hög avkastning. Fruktköttet är superbt, torrt och […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Louis Lehmann

Louis Lehmann är en agronom från Kalifornien som vigt sitt liv åt cucurbita- ceae-släktet på svensk mark. ”Louie’s Pumpkin Patch” kallar han sin odling som ligger på den bördiga Västgötaslätten mellan Skövde och Mariestad. Här har den amerikanska pumpaodlaren och växtförädlaren Louis Lehmann slagit sig ner med sina pumpor. Han är en av pionjärerna som introducerat pumporna på bred front i Sverige.

Mer läsning: