hej@naturochtradgard.se

Sök

Så odlar du pumpa!

Direkt sådd. Gräv ut lite jord, cirka 3–4 cm, lägg cirka tio fröer, beroende på grobarhet. Täck med plantjord, sen med jord och ovanför mer plantjord. Placera i grupper 1 m mellan i bredd och 1–2 m i längd beroende på om plantypen är buske (1m) eller rankor (2m). Täck allt med fiberduk. Foto: Louis Lehmann

Handfasta råd och tips från Louis Lehmann, amerikansk agronom som bott i Sverige sedan 1970-talet. Det han saknade mest i det nya landet var pumpa och majs.

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Louis Lehmann

Louis Lehmann är en agronom från Kalifornien som vigt sitt liv åt cucurbita- ceae-släktet på svensk mark. ”Louie’s Pumpkin Patch” kallar han sin odling som ligger på den bördiga Västgötaslätten mellan Skövde och Mariestad. Här har den amerikanska pumpaodlaren och växtförädlaren Louis Lehmann slagit sig ner med sina pumpor. Han är en av pionjärerna som introducerat pumporna på bred front i Sverige.

Mer läsning: