hej@naturochtradgard.se

Sök

Bästa chilisorterna att odla hemma

Chili upplevs som hett, men hur är det med andra starka livsmedel – pepparmynta, ingefära, peppar … Foto: Eric in SF (CC-BY-SA-1.0)

Här följer de sorter som Björn Johansson gillar lite extra. Allt från vardagschili som går att använda till det mesta till den hårdaste av de superheta – CarolinaReaper som har världsrekordet bland chilis, 2 200 000 Scovillegrader. Thai Super ChiliCapsium annuumStyrka: 50 000 scovilleEn extremt bra brukschili. Liten men stark. Jag använder den i så gott som all form av matlagning och i grytor är den obligatorisk. Perfekt att odla också. Plantan blir väldigt buskig och inte mer än 45 centimeter hög. Häng […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Björn Johansson

Björn är Åstorpsbon som går in med hull och hår när passionen väl griper in. Sedan många år är han grillfantast och grundaren av sajten Bbqlovers.se. Därifrån var steget inte långt när han senare startade Chililovers.nu. Odlingskunskaper har han med sig från barn­domen och sin mycket trädgårdsintresserade mamma, men specialistkunskaperna om chili, de är självinlärda efter idogt odlande de senaste åren. På sin chilifarm i Klippan har 35-åringen idag 400 plantor. I fjol var de fördelade på 100-talet sorter, vilket i år har bantats ner lite för att fokusera på de mest populära. Björn driver på sin sajt försäljning av bland annat fröer, färsk chili och torkad, mald chili. Från och med den 6 april kan han även titulera sig författare då han ger ut boken ”Älska chili” tillsammans med Jennifer Bark, David Stark och Jonas Larsson.

Mer läsning: