hej@naturochtradgard.se

Sök

Slåttertid är liens tid att ge nytt liv

Att slå med lie och arbeta tillsammans med andra är inte bara trevligt utan även stärkande för kroppen, med rätt teknik. Den som går en liekurs och blir tillräckligt skicklig på att slå har sedan möjlighet att arbeta med slåtter mot betalning. Foto: Ground Picture

Intresset för att slå med lie växer – möt ”Slåttergubben”, Janne Wester, som utbildar den som vill lära sig mer om hur man slår med lie.

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Lena Martoglio Bomler

Född och uppvuxen i Södertälje men bor sedan många år tillbaka delar av året i en liten alpby utanför Turin i nordvästra Italien. Härifrån jobbar hon som frilansjournalist. När hon inte är i Italien bor hon i en liten röd stuga vid Mälaren. Ett litet paradis på landet med härlig naturtomt och många spännande träd, buskar och växter från förr. Lena Martoglio Bomlers främsta intressen är framförallt djur, natur, trädgård och resor. En bra ledig dag börjar helst med en riktigt lång promenad med hunden i skogen. Ett intresse hon delar med sin man är rosor. Paret har en stor samling av olika sorter och det blir bara fler med åren. Det är en njutning att besöka en bra rosodlare, prata bort en stund och köpa någon ny sort med sig hem, tycker hon. I trädgårdslandet satsar paret framför­allt på höst- och vinterodling, då det är under vinterhalvåret som man bor i Italien. Mest kålsorter som savoy- och brysselkål, blomkål, broccoli och fänkål. Här kan man skörda nästan hela vintern.

Mer läsning: