hej@naturochtradgard.se

Sök

Grodda – matproduktionen pågår året runt där den tillagas

Mungbönorna håller precis på att spricka av de livskraftiga böngroddarna. Foto: Amanda Lundius Mörck

Hemma hos Hemmaodlats Amanda och Niclas Mörck i Lund, ligger fokus till stor del på ätbar växtlighet, inte minst groddar. Att grodda är väldigt enkelt och något som de flesta kan lyckas med. De stora favoriterna hemma i köksfönstret hos Amanda och Niclas är böngroddar av mungbönor samt linsgroddar, gärna av röda linser. Groddarna använder de i sallader och som pålägg på frukostmackan. Fröna läggs i blöt över natten. De sväller och drar åt sig vätska. Sedan strös de blöta […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Hemmaodlat

Hemmaodlat är en ideell förening vars mål är att sprida odling av grönsaker hemma, oavsett hur man bor. Vi började väldigt enkelt med en studiecirkel 2013 genom Studiefrämjandet och har sedan dess vuxit till en förening med egna lokaler och studiecirklar två gånger i veckan. Det har inneburit väldigt hårt arbete för många involverade men också många roliga och lärorika tillfällen.

Mer läsning: