Midsommarbuffén står redan framdukad

I fönsterkarmen dukas det till midsommarbord redan tidigt på våren för att tomater, potatis och bladgrönt ska vara klart till festbordet i tid.

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Helena Söderman

Sedan barnsben har odling och växter varit nära i Helena Södermans liv. Genom studietiden fylldes varje vrå med plantor och odlingar oavsett studieämne. Yrkeslivet som IT-utbildare och EU-projektledare tog henne under flera år till olika platser runt om i världen, där all fritid spenderades på olika botaniska trädgårdar. Parallellt med yrket pluggade Helena trädgårdsämnen, bland andra floristik, biologi, permakultur, trädgårdsdesign och växt­kunskap. Jobb och fritid vävdes samman då karriären ledde in i trädgårdsvärlden. Odlingsintresset,inne och ute, året om, syns tydligt. Helena är odlingsentusiast, sedan 21 år aktiv i flera trädgårdsföreningar där hon jobbar i styrelserna, hon håller föredrag i olika trädgårdsämnen och leder workshops och odlingskurser. På torpet odlas släktens gamla fruktträd, perenner och köksträdgård. Helenas pionpassion omfattar cirka 300 olika pioner, mängder av frösådder och dubbletter därtill, men det finns alltid plats för en pion till. Mer info: www.piontorpet.se

Mer läsning: