hej@naturochtradgard.se

Sök

Välplanerad växtföljd ger friskare odling

HemmaJord är en småskalig grönsaksodling med jorden i fokus, här erbjuds gårdsförsäljning, event och andelsjordbruk. Hållbart och naturligt.

Du har allt att vinna på en genomtänkt växtföljd. Att byta plats på grödorna ger många fördelar. Det förebygger sjukdomar och problem med skadegörare, men hjälper också näringsförsörjningen, förbättrar jordstrukturen och håller ogräset i schack.

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Katarina Svangård

Projektledare med trädgårdsmästarutbildning och certifikat i permakulturdesign. Katarina har jobbat med trädgård/utemiljö i 20 år och har bakgrund inom den gröna världen som utemiljöansvarig på bostadsbolag och projektledare inom kommunen. Arbetade då med upphandling och styrning av utemiljöskötsel, projektledning och fungerade som stöd för organisationen i frågor rörande utemiljö och trädgård. I det egna företaget Odlarbyrån erbjuds kurser och föreläsningar såväl som konsultuppdrag inom trädgård, odling och utemiljö. En annan del i företaget är odling av ätliga perenner för försäljning. Experimentverkstad finns både hemma i egna trädgården och hos HemmaJord där det odlas skogsträdgård, sötpotatis och äppelgrundstammar. Läs mer om Odlarbyråns arbete på www.odlarbyran.se (@odlarbyran på Instagram)

Mer läsning: