hej@naturochtradgard.se

Sök

Ympning av valnötsträd

Oftast används skarvymp vid ympning av valnöt.

Att ympa valnötsträd är inte helt lätt, men har du ympat vanliga fruktträd (se Natur & Trädgård 1/2020) behövs det bara några få modifikationer för att lyckas med det.

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Philipp Weiss

Philipp Weiss är utbildad civilingenjör och diplomerad permakulturdesigner. Han är författare till ”Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut” (2016, med Annevi Sjöberg och Daniel Larsson) och ”Skogsträdgården: odla ätbart överallt” (Årets trädgårdsbok 2018, med Annevi Sjöberg). Han bor med sin familj i Stjärnsund i södra Dalarna, där han började anlägga sin första egna skogsträdgård år 2007. Idag täcker odlingarna drygt 2 hektar och omfattar över 300 arter av träd, buskar och örter. Den stora inspirationskällan för hans odlingar är barndomens ätliga landskap i södra Tyskland. Sina odlingserfarenheter dokumenterar han på Skogsträdgårdsbloggen och han håller regelbundna kurser och föredrag om odling av fleråriga nyttoväxter. Tillsammans med sin familj driver han Puttmyra skogsträdgård med tillhörande plantskola för skogsträdgårdsväxter. Våren 2022 utkommer hans nya bok ”Nötodlarens handbok” som fokuserar på nötodling i nordliga klimat.

Mer läsning: