hej@naturochtradgard.se

Sök

Avokado: Släng inte kärnan – snart har du en törstig kompis i vardagsrummet

Växtkraften går inte att ta miste på. Foto: Amanda Lundius Mörck

Sommaren 2014 åts det mycket avokado hemma hos Amanda och Niclas. Anledningen var att Niclas ville odla avokadoplantor och hade bestämt sig för att experimentera. Tre kärnor fick påbörja processen; en i jord, en med tandpetare i ett glas vatten och en med tandpetare i ett glas vatten med näring. De två första tog sig och idag, två år senare, har Niclas och Amanda två fina, stadiga avokadoplantor i vardagsrummet. ”Det krävs lite tålamod, men det är det värt!” säger […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Hemmaodlat

Hemmaodlat är en ideell förening vars mål är att sprida odling av grönsaker hemma, oavsett hur man bor. Vi började väldigt enkelt med en studiecirkel 2013 genom Studiefrämjandet och har sedan dess vuxit till en förening med egna lokaler och studiecirklar två gånger i veckan. Det har inneburit väldigt hårt arbete för många involverade men också många roliga och lärorika tillfällen.

Mer läsning: