hej@naturochtradgard.se

Sök

Torpväxterna ett levande kulturarv

I folktron är aklejan helgad åt Freja och älvorna. Senare har den kommit att för­knippas med Jungfru Maria, och ett av dess folkliga namn är Vår Frus handskar.

Köper man ett gammalt torp så är det mer än den lilla stugan. Ofta finns det kvar växter att upptäcka. Det kan också vara roligt att åter­föra den miljö som omgav torpen.

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Inga Wallenquist

Inga Wallenquist är journalist och författare och har under många år varit knuten till Östgöta Correspondenten som allmänreporter med mat, trädgård och kultur som specialitet. Författare till bland annat ”Östgötamat –en smaksak” 1996 och 1997. ”Trädgårdar i Östergötland – en skön historia” 2004. ”Östgötamat – igår och idag” 2008. ”Trädgårdsliv, människorna och deras trädgårdar” tillsammans med Christina Fryle som blev Årets trädgårdsbok 2008. ”En park i staden – 150 år med Linköpings Trädgårdsförenings Park” som nominerades till Årets Trädgårdsbok 2009.

Mer läsning: