Trattkantarellen – ett enkelt byte

Foto: Mushroom observer/Wikimedia
Det är skönt att komma in i värmen efter svampturen. Kanske den sista för säsongen. Men trattkantarellerna är tåliga och kan oftast plockas långt fram på hösten. Långa grå molnrullar täcker oktoberhimlen. Gula löv singlar sakta ned framför skogens mörka ridå. Kylan biter lite lätt i kinder och nästipp. Det är dags för svamphöstens enklaste byte – trattkantarellerna. I skogsbrynet syns några spindlingar. De brukar skvallra om att det också finns trattisar.Gamla övervuxna hjulspår leder in i den gamla skogen […]
För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Barbro Forsberg och Stefan Lindberg

Vi har presenterat olika sorters matsvampar i Natur &Trädgård i drygt tio år. Merparten av artiklarna har också lagt grunden till boken “Matsvampar – säkra att plocka goda att äta”. Den beskriver 40 olika arter i text och bild. Vårt svampintresse väcktes tidigt av den enkla anledningen att svamp är fantastiskt gott och det är härligt att lufsa omkring i skog och mark.

Mer läsning: