Ta fröer från dina växter – det är också en skörd. Foto: Thamizhpparithi MaariWikimedia/CC 3.0

De blommor som har blommat över kan mycket väl ha fröer på sig. Dillkronor och korianderfrön är två exempel på fröer som är tacksamma att spara. Ta in och torka dem. Du kan sedan använda dem som fröer att så, alternativt använda dem direkt i matlagningen. Samma sak kan du göra med växter som inte övervintrar speciellt bra, till exempel timjan. Klipp ner din buske och torka den i ugnen, 50 grader med öppen lucka, eller använd en frukttork. När […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Hemmaodlat

Hemmaodlat är en ideell förening vars mål är att sprida odling av grönsaker hemma, oavsett hur man bor. Vi började väldigt enkelt med en studiecirkel 2013 genom Studiefrämjandet och har sedan dess vuxit till en förening med egna lokaler och studiecirklar två gånger i veckan. Det har inneburit väldigt hårt arbete för många involverade men också många roliga och lärorika tillfällen.

Mer läsning: