hej@naturochtradgard.se

Sök

Spindlar du träffar på i din trädgård

Foto: Kajsa Mellbrand

KorsspindelAraneus diadematusKorsspindel är vanlig i våra trädgårdar. Den varierar väldigt mycket i färg, och kommer i stort sett i alla möjliga nyanser av brunt, grått, rödbrunt/orange och beige. Men oavsett färg har den alltid en vit korsliknande teckning på ryggen (den kan vara lite svår att se om spindeln är väldigt ljust beige). Korsspindeln gör ett stort, prydligt och väldigt tätt vävt hjulnät, som man kan se på väggar eller i buskar och träd. Nätet förnyas varje dygn.FröspindelParasteatoda lunataEn liten […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Kajsa Mellbrand

Kajsa Mellbrand är biolog med ett stort intresse för spindlar och har doktorsexamen i spindlars ekologi. Hon arbetar för närvarande som naturvårdshandläggare på länsstyrelsen i Gotland. Kajsa startade och administrerar Facebookgruppen Spindelnätet, en diskussionsgrupp om svensk spindeldjursfauna med över 4 000 medlemmar. För sitt arbete med kunskapsspridning via Spindelnätet mottog Kajsa 2017 ArtDatabankens naturvårdspris. Kajsa är även aktiv i Sveriges Entomologiska Förening (SEF) där hon dels är en av redaktionsmedlemmarna för den populärvetenskapliga tidskriften Yrfän, dels (sedan 2015) projektledare för Faunaväkteri småkryp, ett projekt för ideell övervakning av rödlistade småkryp som drivs av Sveriges Entomologiska Förening i samarbete med ArtDatabanken.

Mer läsning: