hej@naturochtradgard.se

Sök

Spana spindlar – en kampanj för att få upp ögonen för spindlar

Foto: Kajsa Mellbrand

Faunaväkteriet småkryp är ett ideellt övervakningsprojekt för hotade småkrypsarter som drivs av Sveriges Entomologiska Förening i samarbete med ArtDatabanken. I år uppmärksammar Faunaväkteriet speciellt spindlarna med en kampanj för att öka rapporteringen av rödlistade spindelarter. På den biologiska mångfaldens dag den 22 maj 2017 organiserades en spindelblitz, ett spindelletarevenemang i samarbete med Facebookgruppen Spindelnätet. Denna dag rapporterades ett hundratal fynd av spindlar i ArtPortalen från olika delar av landet. För spindelblitzen gjordes även ett spindelbingo. För den som vill spela […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Kajsa Mellbrand

Kajsa Mellbrand är biolog med ett stort intresse för spindlar och har doktorsexamen i spindlars ekologi. Hon arbetar för närvarande som naturvårdshandläggare på länsstyrelsen i Gotland. Kajsa startade och administrerar Facebookgruppen Spindelnätet, en diskussionsgrupp om svensk spindeldjursfauna med över 4 000 medlemmar. För sitt arbete med kunskapsspridning via Spindelnätet mottog Kajsa 2017 ArtDatabankens naturvårdspris. Kajsa är även aktiv i Sveriges Entomologiska Förening (SEF) där hon dels är en av redaktionsmedlemmarna för den populärvetenskapliga tidskriften Yrfän, dels (sedan 2015) projektledare för Faunaväkteri småkryp, ett projekt för ideell övervakning av rödlistade småkryp som drivs av Sveriges Entomologiska Förening i samarbete med ArtDatabanken.

Mer läsning: