hej@naturochtradgard.se

Sök

Rädisor och rättikor – odlingsvärda sorter

Zlata är en rund gul sort från Polen. Foto: Impecta

Rädisor och rättikor finns i en mängd färger och forner och olika sorter varierar även i storlek och smak. Här presenterar Anna Åkerman sina favoritsorter. RUND RÖD Cherry Belle: En av de klassiska röda runda sorterna. Det är en bra och pålitlig sort som blir klar ca 25–27 dagar efter sådd. Gaudry 2: En av mina absoluta favoritsorter. Vacker att se på och god att äta. Den har en vackert rosaröd färg som skiftar mot vitt på spetsen. Den är mycket lättodlad […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Anna Åkerman

Anna Åkerman har arbetat med italienska fröer och plantor sedan 2004 genom sitt företag Gourmetgarage. Företaget representerar världens äldsta familjeägda fröproducent Franchi Sementi som etablerades år 1783. Anna pendlar mellan Köpenhamn och skånelängan med namnet Vindvita i Ölöv utanför Skivarp där hon har sin italienska köksträgård. Här odlar hon massor av italienska grönsaker, kryddväxter, tryffel, vitlök och saffran. Att besöka lokala grönsaks­marknader, gastronomi, natur och kultur ligger henne varmt om hjärtat. Anna är utbildad inom kultur, kommunikation och ekoturism och arbetar även som frilansjournalist och fotograf. Förra året kom hennes bok ”Från Italien till din köksträdgård”.

Mer läsning: