hej@naturochtradgard.se

Sök

Färgstarka grönsaker dämpar inflammation

Grönkål och andra gröna grönsaker med högt innehåll av lutein kan hjälpa vid inflamation.

Näringsämnet lutein som finns i flera färgstarka grönsaker och frukter kan dämpa inflammation visar forskare vid Linköpings Universitet. Fynden pekar bland annat på att lutein har anti-inflammatoriska effekter hos patienter med kranskärlssjukdom, som hjärtinfarkt och kärlkramp.– En betydande andel av patienterna som har haft hjärtinfarkt har kvar en låggradig, kronisk inflammation i kroppen, säger Lena Jonasson, professor vid institutionen för medicin och hälsa och överläkare i kardiologi, som har lett studien.Forskarna samlade bland annat in immunceller i blod från patienter […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:

Mer läsning: