Rädisa – så mycket mer än röd och rund

Skörda kontinuerligt så fort man kan skönja att rädisorna är klara. När roten börjar svälla ovanför jordytan är det dags. Foto: Phxere

Gula, vita, långa och runda – det finns över 350 sorter att välja på för den som odlar själv! Anna Åkerman tipsar här om sina favoriter och hur de kan användas i köket. Ute i handeln finns för det mesta bara en enda sort, och bara en liten andel av de rädisor vi kan köpa i butikerna är odlade i Sverige. Har man inte själv botaniserat i frökatalogernas sortiment kan man därför få ett felaktigt intryck – att det bara finns […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Anna Åkerman

Anna Åkerman har arbetat med italienska fröer och plantor sedan 2004 genom sitt företag Gourmetgarage. Företaget representerar världens äldsta familjeägda fröproducent Franchi Sementi som etablerades år 1783. Anna pendlar mellan Köpenhamn och skånelängan med namnet Vindvita i Ölöv utanför Skivarp där hon har sin italienska köksträgård. Här odlar hon massor av italienska grönsaker, kryddväxter, tryffel, vitlök och saffran. Att besöka lokala grönsaks­marknader, gastronomi, natur och kultur ligger henne varmt om hjärtat. Anna är utbildad inom kultur, kommunikation och ekoturism och arbetar även som frilansjournalist och fotograf. Förra året kom hennes bok ”Från Italien till din köksträdgård”.

Mer läsning: