hej@naturochtradgard.se

Sök

Odla exotiska frukter – så här gör du!

Vrid av toppen och skala av yttersta bladen tills du får en liten fot på 1–2cm. Låt den torka i några timmar och plantera sedan i en inte för stor kruka med väldränerad jordblandning.

Att odla exotiska frukter hemma är inte så svårt som man kan tro. Det finns goda chanser att lyckas med ananas, passionsfrukt och banan. Läs Alex Mielnikaus odlingsråd här nedan och gör ett försök! Läs mer: Växter växer bäst i vitt ljus – allt om växtbelysning. Ananas (Ananas comosus) Att odla en egen ananas är lika exotiskt som det är enkelt. Välj en ananas i fruktdisken med fin grön topp och friska blad i mitten. Det är där den kommer […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Alex Mielnikau

IT-systemadministratör till vardags med civilingenjörsutbildning inom lantmäteri. Exotiska länder har alltid haft stor dragningskraft. Första resan gick till det drömska Maldiverna. Där fick han upp ögonen för många annorlunda växter. Många av dem fick stå modell framför kameran. Det dröjde dock några år innan det egna odlandet tog fart. Det började med att han fick ta hand om ett trettiotal plantor inköpta eller räddade från uttorkning hos vänner och bekanta. På Mauritius blev han förälskad i Hawaiikransblomman Plumeria. Att försöka odla den hemma visade sig inte vara så galet som han först trodde. Några palmfrön som fick följa med hem grodde och växte de med. Så började den egna tropiska växtsamlingen i en tvårummare i Stockholm 2006. Nu odlar han fler än 80 olika tropiska växter och delar sina erfarenheter på en blogg och en Facebookgrupp. Han har också läst enstaka kurser i botanik på Uppsala universitet och en on-line-kurs i tropiska ekosystem vid University of Queensland, Australien.

Mer läsning: