hej@naturochtradgard.se

Sök

Exotiska växter hemma

En vanlig svensk lägenhet är en närmast idealisk miljö för många exotiska växter så när som på att man behöver tillföra ljus till de flesta arterna. Alex Mielnikaus tvårummare är proppfull med växter som får honom att få en sommarkänsla året om.Läs mer: Djungel hemmaLäs mer: Vilka växter får du föra in i Sverige?Läs mer: Odla bananer mer Nils ÅkerstedtDvärg Betelpalm Areca catehu f. dwarfDvärgformen på Areca catechu är den raka motsatsen till den vanliga formen. Inte så snabbt växande med […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Alex Mielnikau

IT-systemadministratör till vardags med civilingenjörsutbildning inom lantmäteri. Exotiska länder har alltid haft stor dragningskraft. Första resan gick till det drömska Maldiverna. Där fick han upp ögonen för många annorlunda växter. Många av dem fick stå modell framför kameran. Det dröjde dock några år innan det egna odlandet tog fart. Det började med att han fick ta hand om ett trettiotal plantor inköpta eller räddade från uttorkning hos vänner och bekanta. På Mauritius blev han förälskad i Hawaiikransblomman Plumeria. Att försöka odla den hemma visade sig inte vara så galet som han först trodde. Några palmfrön som fick följa med hem grodde och växte de med. Så började den egna tropiska växtsamlingen i en tvårummare i Stockholm 2006. Nu odlar han fler än 80 olika tropiska växter och delar sina erfarenheter på en blogg och en Facebookgrupp. Han har också läst enstaka kurser i botanik på Uppsala universitet och en on-line-kurs i tropiska ekosystem vid University of Queensland, Australien.

Mer läsning: