hej@naturochtradgard.se

Sök

Tussilagoblom redan i början av året

Runt månadsskiftet september-oktober är rätt tid att förbereda vårblomningen inomhus av tussilago, tipsar Nils Åkerstedt i kommande nummer av Natur & Trädgård. Då finns ännu några blad eller rester av bladen kvar så att det går att se var tussilagorötterna finns. Gräv bara upp plantor med synliga knoppar annars uteblir blomningen. Tussilago har oftast mycket kraftiga rötter och det behövs bara några decimeterlånga rotbitar på varje planta för att de ska kunna blomma. Sätt 1–3 plantor i 10–12 cm stora […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Nils Åkerstedt

Nils Åkerstedt tog trädgårdsmästarexamen 1949 och har ägnat hela sitt liv åt trädgård och att skriva om och strida för sina odlingsmetoder. Han blev känd för att experimenterat sig fram till att odla i sand och grus med gräsklipp som näringsgiva. Som 90+ återkom han som skribent i tisdskriften han var med att starta 1986, Natur & Trädgård. Nils Åkerstedt avled i augusti 2018.

Mer läsning: