10 odlingsvärda basilikor enligt Anna Åkerman

Foto: Anna Åkerman

Basilika Italiano classicoOcimum basilicum Italiano ClassicoFoto: Anna ÅkermanDet går inte att komma ifrån att den klassiska italienska basilikan är ett måste i kulinariska sammanhang.  Den är den enda sorten som används i äkta pesto genovese.  Själv kryddar jag även även både olja och vinäger med denna sort.Basilika Bolloso NapoletanoOcimum basilicum NapoletanoFoto: Anna ÅkermanDen klassiska storbladiga sorten från Neapel i regionen Kampanien. Att den dessutom är nyttigare än alla andra sorter gör den oumbärlig i mitt köksfönster.Mrs. Burns Lemon BasilOcimum basilicum […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Anna Åkerman

Anna Åkerman har arbetat med italienska fröer och plantor sedan 2004 genom sitt företag Gourmetgarage. Företaget representerar världens äldsta familjeägda fröproducent Franchi Sementi som etablerades år 1783. Anna pendlar mellan Köpenhamn och skånelängan med namnet Vindvita i Ölöv utanför Skivarp där hon har sin italienska köksträgård. Här odlar hon massor av italienska grönsaker, kryddväxter, tryffel, vitlök och saffran. Att besöka lokala grönsaks­marknader, gastronomi, natur och kultur ligger henne varmt om hjärtat. Anna är utbildad inom kultur, kommunikation och ekoturism och arbetar även som frilansjournalist och fotograf. Förra året kom hennes bok ”Från Italien till din köksträdgård”.

Mer läsning: