Ta fröer från dina växter – det är också en skörd. Foto: Thamizhpparithi MaariWikimedia/CC 3.0

De blommor som har blommat över kan mycket väl ha fröer på sig. Dillkronor och korianderfrön är två exempel på fröer som är tacksamma att spara. Ta in och torka dem. Du kan sedan använda dem som fröer att så, alternativt använda dem direkt i matlagningen. Samma sak kan du göra med växter som inte övervintrar speciellt bra, till exempel timjan. Klipp ner din buske och torka den i ugnen, 50 grader med öppen lucka, eller använd en frukttork. När det är riktigt torrt, repa kvistarna och förvara i en burk torrt och svalt.

Besök Hemmaodlat.se!

Vill du läsa mer?

Skaffa en prenumeration för att låsa upp hela artikeln.

Bli prenumerant

Har du redan ett konto?

Trädgårdsodlaren och författaren Philipp Weiss menar att hasselnöten är framtidens supermat. Genom att odla fler hasselbuskar i Sverige kan vi få näringsrika nötter, minska importberoendet och skapa mer hållbara ekosystem.