Search
Close this search box.

hej@naturochtradgard.se

Search

Följ humlornas liv med hemmabyggda holkar

Humlor och andra bin är mycket viktiga för pollinering av våra fruktträd. Du kan bjuda in dem till trädgården genom att ordna bra boställen till dem.

En humleholk i din närhet ger dig möjlighet att ta del av något alldeles extra. Ge humlorna lite hjälp så belönas också din trädgård.

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Yrfän

Om du gillar småkryp så är tidskriften Yrfän kanske något för dig! Yrfän är ett äldre ord för insekter som Carl von Linné använde. När Sveriges entomologiska förening 2015 startade sin populärvetenskapliga tidskrift så var namnet självklart – Yrfän fick det bli. Tidskriften kommer ut med fyra nummer per år och mångfalden av artiklar som passerat under åren är stor. Alltifrån specialartiklar om insekter i trädgården, hur man gör sin egen håv eller letar kryp i dammar, till mer ingående beskrivningar av olika småkrypsgrupper och ny forskning. Återkommande artiklar är däremot alltid spännande resereportage och insektslokaler samt personporträtt, fotografer och nya fynd. Insekter och spindeldjur är de artrikaste djurgrupperna vi har på jorden. De står således för en stor del av den biologiska mångfalden. Med större förståelse och kunskap om denna mångfald kan vi också hjälpa till så att den inte utarmas i framtiden. Där fyller Yrfän en funktion genom att sprida intresse­väckande kunskap om småkrypsmyller till en bredare allmänhet. Yrfän ges som sagt ut av Sveriges entomologiska förening som är samlingsföreningen för de femton lokala entomologiska föreningarna som är spridda över landet. Gå in på www.sef.nu för att läsa mer om Sveriges entomologiska förening och de olika lokalföreningarna.

Mer läsning: