hej@naturochtradgard.se

Sök

Blyg bekantskap som är äldre än bina

Buskmagnolians enastående vackra blommor är ibland lite svåra att se.Foto: High Mountain

Buskmagnolian är en väldigt vacker buske som för en lite undanskymd tillvaro i trädgård­en, och det tycks den trivas bra med.

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

Helen Johansson

Helen Johansson har jobbat på Scandinavian Green Roof Institute i Malmö sedan 2018 och är numera även vd. Helen har en brokig bakgrund – född och uppväxt på landet med kärlek till naturen men har sedan jobbat i en mängd olika branscher. Men längtan efter att få arbeta med sitt absolut största intresse (växter och trädgård) gjorde att hon 2008–2010 utbildade sig till trädgårdsmästare på Akademi Båstad med Norrvikens trädgårdar som skolsal. Samtidigt började hon dela med sig av sina erfarenheter på flera olika bloggar, först från utbildningen och senare från arbetet som trädgårdsmästare. Den egna trädgården med många exotiska och ovanliga växter blev snabbt en attraktion där Helen höll egna trädgårdsvisningar. Första erfarenheten av gröna tak kom 2010–2011 då hon var med och anlade en av Skandinaviens största takparker på Emporia köpcenter i Malmö. En kärlek till det gröna parad med lika delar vetgirighet och önskan att få dela med sig av sin kunskap har under åren resulterat i flera bloggar och olika tidningsartiklar men fokuseras numera framför allt på kurser och föreläsningar, och Helen är en uppskattad guide när det gäller trädvandringar, besök på gröna tak och andra dagvattenlösningar. Läs mer på greenroof.se

Mer läsning: