- ANNONS -

Nu finns nummer 2, 2019, ute i butik och hos prenumeranterna.

· Stort fjärilsspecial med genomgång över vad olika arter uppskattar för växter över hela säsongen. Lars-Åke Janzon skriver. Han berättar också om nektar som en motor i det biologiska systemet. Åsa Annemark och Jenny Fogelström tipsar om idéer hur du anlägger en vacker och lockande fjärilsrabatt.

· Odla yacon, en släkting till jordärtskocka och solros med ursprung i Anderna.

· Saruma – en högvuxen men effektiv marktäckare med lång blomning som klarar både torka och skugga.

· Krusbärets historia. Trots att mjöldaggen har gått hårt åt bäret så finns det all anledning att odla det.

· Möt Catharina Malmberg-Snodgrass. Svenskan som bott 40 år utomlands och utbildat sig och arbetat främst i England. Nu återvänder hon bokstavligt till de småländska rötterna och anlägger en svensk örtagård.

· Timjan – en förträfflig marktäckare på magra jordar.

· Brita Johansson tipsar om den ovanliga men lättodlade klockljungen.

· Stickmyggorna i trädgården. Lär känna de inande grannarna och få tips om hur man bäst undviker att bli myggföda.

Så här prenumererar du!

Stefan Skogmark är redaktör och layoutare för Natur & Trädgård. Han har arbetat på flera dagstidningar på olika orter i Sverige. Den akademiska karriären är splittrad och brokig och spänner över nordiska språk, bibelkunskap, till födoämneskemi och biologi. Lite av varje. Han är delägare i Skogmark & Fältman Förlag som ger ut Natur & Trädgård och Lyckligt Lottad för vilken han också är redaktör.