Nya jordgubbar ute i handeln

Kvalitetsmärkningen E-planta har funnits på växter i över 30 år och gjort succé bland proffsen. För att få sortimentet mer tillgängligt för vanliga trädgårdsägare lanserades under förra året butikskonceptet ”Min egen Trädgård” och nu fylls sortimentet på. Här är en genomgång av de första E-märkta jordgubbarna och smultronen som kommer att finnas i butikerna från och med våren 2017. Jordgubbe ’Bianca’ E Fragaria x ananassa ’Bianca’ E Växtsätt: Plantstorleken är något mindre än för de röda jordgubbarna men revbildningen är […]

För att få full tillgång till den här artikeln behöver du en prenumeration. Om du redan har en så behöver du logga in, annars kan du bli prenumerant här.
Dela artikeln:
Om artikelförfattaren

E-planta

Varumärket E-planta är en kvalitetsmärkning av träd och buskar utvalda för svenskt klimat. Även virusfria (=certifierade) fruktträd och bärväxter säljs under denna beteckning. Stiftelsen Trädgårdsodlingens Elitplantstation (EPS) äger varumärket E-planta. En expertgrupp för frukt och bär vid EPS väljer ut de växter som E-märks. E-plantor är: · Utvalda för svenskt klimat – växterna är anpassade till svenskt klimat, risken är mindre för vinterskador. · Provodlade i Sverige – provodling på flera platser ger säkra zonangivelser och korrekta växtbeskrivningar · Svenskproducerade – kort väg från producent till konsument gör att växterna är i takt med klimatet där de ska planteras. · Art- och sortäkta – endast godkända frökällor och moderplantor får användas. Du får samma växt när Du kompletteringsplanterar eller köper E-plantor från olika plantskolor. · Friska plantor – växter från friskt utgångsmaterial ger bättre motståndskraft mot sjukdomar/skadegörare. Kvalitetsmärkningen E-planta har funnits på växter i över 30 år och gjort succé bland proffsen. För att göra sortimentet mer tillgängligt lanserades varumärket ”Min egen Trädgård” lanserades förra årets ett stort antal E-märkta växter som passar vanliga trädgårdar och nu fyller man på utbudet. Här är en genomgång av de första E-märkta jordgubbarna och smultronen som kommer att finnas i butikerna från och med våren 2017.

Mer läsning: